Stalni postav Galerije Emanuel Vidović, posvećen liku i djelu tog najznačajnijeg splitskog slikara, uvodi nas u područje likovnih umjetnosti i otkriva svijet slikara koji je svojim stvaralaštvom obilježio prvu polovicu 20. stoljeća. Edukativni programi u Muzeju i Galeriji, posebno osmišljeni i prilagođeni za predškolce, osnovnoškolce i srednjoškolce, usmjereni su ne samo na stjecanje znanja, već i različitih vještina i iskustava, a vidovi interpretacije baštine kreću se preko svih oblika duhovnog izričaja – od likovnog, dramskog, glazbenog do literarnog.

S povjerenjem nam se obratite za sve dodatne informacije i rezervirajte svoj posjet!

Vidimo se u Galeriji!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------U SOBI ČUDESA

Uzrast: predškolski, niži razredi osnovne škole
Trajanje: 60-75 minuta
Termini: od rujna do lipnja
Lokacija: Galerija Emanuel Vidović, Poljana kraljice Jelene bb

Jeste li kada zavirili u čudesan svijet jednog umjetnika? Ako dođete u posjet Galeriji Emanuel Vidović, koja je posvećena tom najznačajnijem splitskom slikaru, u njegovoj sobi - atelijeru čeka vas pismo koje će vam otkriti sve o životnom putu slikara te o čudesnim predmetima i slikama koji se tu nalaze. Kako slikari koriste boje, kako biraju motive i što nam njihove slike uopće govore? Sve ćemo to doznati u neobičnom ambijentu Vidovićeve galerije, a sigurno je da će nas ova priča nadahnuti da u galerijskoj radionici i sami postanemo mali umjetnici.

NADAHNIMO SE UMJETNOŠĆU!

Uzrast: viši razredi osnovne škole, srednjoškolci
Trajanje: 60-75 minuta
Termini: od rujna do lipnja
Lokacija: Galerija Emanuel Vidović, Poljana kraljice Jelene bb

Splićanin Emanuel Vidović (1870-1953) jedan je od začetnika hrvatske moderne. Postav Galerije Emanuel Vidović, posvećene njegovom liku i djelu, mjesto je na kojem s lakoćom poniremo u njegovu umjetnost. U suptilnoj atmosferi Vidovićevih krajolika, interijera i mrtvih priroda i intimi prostora umjetnikova atelijera, nije teško biti nadahnut za stvaranje. Upoznajte ovog osebujnog umjetnika kroz specijalno vodstvo muzejskog osoblja Galerijom i projekciju dokumentarnog filma o njegovom životu i radu. Uzmite olovku i papir, i zapišite vaše dojmove - stih, pjesmu, pismo ili esej, nije važno! Važno je samo da je nadahnuto Vidovićevom umjetnošću!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------