Stalni postav Galerije Emanuel Vidović, posvećen liku i djelu tog najznačajnijeg splitskog slikara, uvodi nas u područje likovnih umjetnosti i otkriva svijet slikara koji je svojim stvaralaštvom obilježio prvu polovicu 20. stoljeća. Edukativni programi u Muzeju i Galeriji, posebno osmišljeni i prilagođeni za predškolce, osnovnoškolce i srednjoškolce, usmjereni su ne samo na stjecanje znanja, već i različitih vještina i iskustava, a vidovi interpretacije baštine kreću se preko svih oblika duhovnog izričaja – od likovnog, dramskog, glazbenog do literarnog.

S povjerenjem nam se obratite za sve dodatne informacije i rezervirajte svoj posjet!

Vidimo se u Galeriji!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------U SOBI ČUDESA

Uzrast: predškolski, niži razredi osnovne škole
Trajanje: 60-75 minuta
Termini: od rujna do lipnja
Lokacija: Galerija Emanuel Vidović, Poljana kraljice Jelene bb

Jeste li kada zavirili u čudesan svijet jednog umjetnika? Ako dođete u posjet Galeriji Emanuel Vidović, koja je posvećena tom najznačajnijem splitskom slikaru, u njegovoj sobi - atelijeru čeka vas pismo koje će vam otkriti sve o životnom putu slikara te o čudesnim predmetima i slikama koji se tu nalaze. Kako slikari koriste boje, kako biraju motive i što nam njihove slike uopće govore? Sve ćemo to doznati u neobičnom ambijentu Vidovićeve galerije, a sigurno je da će nas ova priča nadahnuti da u galerijskoj radionici i sami postanemo mali umjetnici.

NADAHNIMO SE UMJETNOŠĆU!

Uzrast: viši razredi osnovne škole, srednjoškolci
Trajanje: 60-75 minuta
Termini: od rujna do lipnja
Lokacija: Galerija Emanuel Vidović, Poljana kraljice Jelene bb

Splićanin Emanuel Vidović (1870-1953) jedan je od začetnika hrvatske moderne. Postav Galerije Emanuel Vidović, posvećene njegovom liku i djelu, mjesto je na kojem s lakoćom poniremo u njegovu umjetnost. U suptilnoj atmosferi Vidovićevih krajolika, interijera i mrtvih priroda i intimi prostora umjetnikova atelijera, nije teško biti nadahnut za stvaranje. Upoznajte ovog osebujnog umjetnika kroz specijalno vodstvo muzejskog osoblja Galerijom i projekciju dokumentarnog filma o njegovom životu i radu. Uzmite olovku i papir, i zapišite vaše dojmove - stih, pjesmu, pismo ili esej, nije važno! Važno je samo da je nadahnuto Vidovićevom umjetnošću!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------


     
Zapatillas Nike Baratas, Nike Air Force 1 Baratas, Nike Air VaporMax Baratas, Nike Air VaporMax Flyknit 3 Baratas, Nike Air VaporMax Plus Baratas, Nike Air VaporMax 360 Baratas, Nike Air VaporMax 2020 Baratas, Nike Air VaporMax 2021 Baratas, Nike Air VaporMax EVO Baratas, Nike Air Max Plus Baratas, Nike Air Max Plus 3 Baratas, Nike Air Max 90 Baratas, Nike Air Max 97 Baratas, Nike Air Max 95 Baratas, Nike Air Max 1 Baratas